Fotboll på riktigt

lördag, januari 28, 2006

Em-kvalet lottat

Igår förmiddags så lottades grupperna till det kommande Em-kvalet. Sverige hamnade som bekant i en ganska tuff grupp där dom tuffaste motståndarna är Spanien och Danmark. Spanien som nästan alltid misslyckas. Om inte i kvalet så i själva tuneringen.

Danmark däremot är svårare. Dom har riktigt bra spelare på pappret. Jon-Dahl Tomasson är en mycket duktig anfallare som sänkt Sverige innan. Förre Djurgårdaren Sören Larsen är nog den spelaren vi skall akta oss mest för. Såg han ett antal matcher i dif och han var överlägsen.

Övriga motståndaren Lettland, Island, Nordirland och Lichenstein skall vi köra över. Får max tappa poäng i en av dom matcherna tror jag.

Jag tror ändå att Sverige får svårt att ta sig till Em. Landslaget kommer i kvalet att vara i ett generationsskifte och det krävs att dom yngre spelarna höjer sig väldigt mycket. Henke kommer knappast spela då så vi behöver en världsklassanfallare jämte Zlatan. I backlinjen tror jag inte det är några problem. Kalle Svensson, Mikael Antonsson, Fredrik Risp och Andreas Granqvist tar snart över efter Mellberg och Lucic. På mitten måste Kim Källström utvecklas mer. Han har inte övertygat mig på väldigt länge. Tobias Hysén får vi se hur det går med när han blir utlandsproffs.

Jokrar som kan spela till sig en ordinarie plats i kvalet är Zlatan Muslimovic, Mikael Antonsson, Tobias Hysén och Dusan Djuric.


Zlatan&Zlatan på topp EM08?