Fotboll på riktigt

torsdag, februari 02, 2006

Ny innermitt?

Nu när George har dragit till varmare breddgrader så är frågan om Blåvitt skall skaffa en innermittfältare till? George var ju tydligen tänkt där. Nu nuläget är det bara Wernbloom, Kilhberg och Olsson som har sina ordinarie positioner där. Känns väldigt tunt då Olsson och Kihlberg är skadebenägna och Wernbloom kommer få ett "tufft andraår".

Det är ingen direkt kris, men ändå. Alex kan ju spela i mitten, vilket han gjorde endel förra året. En av mina favoriter - Jonathan Berg - borde då få mer speltid på högeryttern. Ulander är också där och nosar. Om man behöver ha en mer defensiv och stark uppställning på mitten så skall man inte glömma att Kalle Svensson kan spela mittfältare. Tänk er Dennis och Bjärsa som mittbackar och sedan Kalle och Wernbloom som innermittar... Skall mycket till om motståndarna skall vinna boll där.

Jag tror att Blåvitt kan komma att värva en spelare till. Detta för att Arne vill ha två personer på varje position. Han vill flytta runt folk så lite som möjligt också. Sen är det bra om man har två fulla lag på träningarna också. Smedberg och Lycén är ju utlånade. Min chansning blir att det kommer värvas/lånas en superettanspelare. Detta för att slippa flytta upp juniorer hela tiden och att kunna ha fullt manskap på träningarna. Inte fel att kunna slänga in i Svenska Cuppen mot bonkegäng och även i kommande Uefacuppen. Självklart skall det vara en "Go gubbe". Kan inte komma på något förslag just nu men det borde finnas.


Nej, jag menade inte Jari...